Kesärenkaiden osto

Kesärenkaat saa laittaa autoon 1.3. mutta kannattaa mennä sään mukaan, että säästyy yllätyksiltä (aamupakkaset, lumisateet). Lain mukaan kesärenkaat pitää olla alla toista pääsäispäivää seuraavana maanantaina mutta tällöinkin sään vaatiessa talvirenkaita saa käyttää.

Kesärenkaita ostetaan 2-3 vuoden välein, riippuen autoilijan ajotavasta ja kilometrimääristä. Koska harva rengasostaja on perehtynyt eri merkkien ja mallien ominaisuuksiin, rengasmyyjällä on tässä iso vastuu tarjota asiantuntemusta ja oikeanlaiset renkaat asiakkaan tarpeisiin.

Me Renkaat247.fi-tukkuverkkokaupassa taas haluamme tarjota rengasmyyjälle laajan valikoiman premium-merkeistä budjettirenkaisiin kilpailukykyisin hinnoin ja nopealla toimituksella. Kesärenkaat halvalla netistä!

Autonrengasliiton kesärengastutkimusraportin 1997-2016, mukaan joka kymmenes autoilija ajaa huonokuntoisilla renkailla (Syksyn 2016 rengasratsia, auton kuluneimman renkaan urasyvyys 0-2mm). Tilanne on kuitenkin parantunut selkeästi aikaisemmista vuosista, jolloin huonokuntoisten renkaiden osuus oli pahimmillaan 25%.

Nykyään autoilijat ovat tietoisempia kuluneiden kesärenkaiden riskeistä ja mittaavat urasyvyyksiä huolellisemmin, esimerkiksi kahden euron kolikolla. Kuluneilla renkailla ajo kasvattaa vesiliirtoon joutumisen riskiä ja jarrutusmatkat ovat selkeästi pidempiä jo ennen lain vaatimaa 1,6 millin minimiurasyvyyttä. Rengasratsia-kampanjassa suositellaankin kesärenkaiden urasyvyydeksi sadekelillä vähintään 4mm.

Miten ostan kesärenkaat?

Autoilijalle, joka olet ostamassa kesärenkaita, tässä on pari vinkkiä.

  1. Mittaa kesärenkaiden urasyvyys, hyvä keino on käyttää kahden euron kolikkoa. Lain edellyttämä urasyvyys on 1,6mm mutta suosittelemme vaihtamaan renkaat urasyvyyden ollessa 4mm.
  2. Jos vanhat renkaat ovat kuluneet ulkoreunoistaan, on niissä ollut liian vähän ilmaa (mahd. vuoto)
  3. Jos vanhat renkaat ovat kuluneet keskeltä enemmän, kuin reunoista on niissä ollut liikaa ilmaa (vähennä ilmaa esimerkiksi painemittarilla huoltoasemalla)
  4. Ostaessasi renkaita, voit tarkistaa oikean rengaskoon autosi rekisteriotteesta mutta asiantunteva rengasmyyjä tekee sen puolestasi, luota ammattilaiseen
  5. Mieti tarvitsetko premium-merkin vai budjettirenkaan?
    1. Premium-kesärenkaiden etuna ovat helposti löytyvät rengastestit (esimerkiksi Tekniikan Maailman kesärengastesti 2019 ja Tekniikan Maailman talvirengastesti 2018), joihin perehtymällä rengasostaja saa varsin kattavan kuvan renkaan vierintävastuksesta ja märkäpidosta.
    2. Budjettirenkaita on eri laatuisia. Osa toimii ajaessa erittäin hyvin ja osa aiheuttaa pään vaivaa esimerkiksi renkaan pystyheittona ja tasapainotusongelmina. Meidän kiinalainen RoadX-kesärenkaamme on ollut positiivinen yllätys rengasostajalle, jonka rengasmyyjä voi huoletta asentaa vanteille. Katso lisää: https://renkaat247.fi/tuotemerkit/roadx
  6. Muista pulttien jälkikiristys aluminiivanteisiin 100-200km ajon jälkeen.

Katso alla kesärengasvalikoimaamme merkeittäin, tai tästä linkistä ja valitse haluamasi koko:

KATSO KESÄRENKAITA

Kesärenkaat