Talvirenkaiden osto

Talvirenkaat tulee lain mukaan vaihtaa autoon viimeistään 1.12. eli talvirengaspakko tulee silloin voimaan. Moni autoilija kuitenkin alkaa kaivata talvirenkaita autoonsa jo huomattavasti ennen talvirengaspakkoa, kun lämpötila laskee sen verran, että auton laseja saa aamulla puhdistaa ja tien pinta tuntuu jäiseltä ja liukkaalta. Talvirenkaiden vaihtamisessa täytyykin käyttää maalaisjärkeä, sillä Suomen olosuhteissa talvi lumisateineen pääsee usein yllättämään autoilijat. Talvirenkaat saa vaihtaa autoon jo 1.11. ja niillä saa ajaa 31.3., tai toisen pääsiäispäivän jälkeiseen maanantaihin saakka, mikäli se sijoittuu 31.3. jälkeen. Keliolosuhteet tulee huomioida kuitenkin tämänkin päivämäärän jälkeen ja talvirenkaita voi käyttää, jos maassa on edelleen lunta ja tien pinta liukas.

Ennen talvirenkaiden vaihtamista niiden kunto tulee tarkistaa. Keskeisiä asioita tarkistuslistalla ovat urasyvyys, pinnan sekä nastojen kulumisaste sekä renkaiden ikä. Talvirenkaan pääurien syvyyden tulee olla vähintään 3 mm, mutta suosituksena lumisissa ja jäisissä talviolosuhteissa ajettaessa on, että urasyvyys on vähintään 5 mm. Tähän 3-5 mm:n väliin osuvilla urasyvyyksillä ajettaessa tulee huomioida, että pito ei välttämättä enää ole paras mahdollinen ja kannattaa ajaa tavanomaista varovaisemmin. Talvirenkaan muu pinta tulee tarkastaa halkeamien varalta. Normaalikäytössä talvirenkaat tulee uusia noin kuuden vuoden välein. Renkaan iän voi tarkistaa nelinumeroisesta DOT-merkinnästä, jossa kaksi ensimmäistä viittaavat valmistusviikkoon ja kaksi viimeistä valmistusvuoteen, eli merkintä 1019 viittaa viikolla 10 vuonna 2019 valmistettuun renkaaseen. Vaikka renkailla ei olisi ajettu lainkaan, 10 vuotta vanhoja renkaita ei voi enää käyttää, sillä kumiseos vanhenee.

Urasyvyys- ja ikäsuositukset koskevat sekä kitka- että nastarenkaita. Nastarenkaiden nastoista tulee tarkastaa, että ne ovat paikallaan ja tukevasti kiinni sekä niiden kulumisaste. Jos yllä mainituista seikoista jokin ei ole kunnossa tai muu asia omissa talvirenkaissa arveluttaa, kannattaa hankkia uudet renkaat tai ainakin ottaa yhteyttä asiantuntevaan rengasmyyjään. Rengasmyyjä auttaa valitsemaan sopivat kitka- tai nastarenkaat kuluttajan ajotottumusten perusteella. Aina kannattaa muistaa, että vaikka luottamus omiin kykyihin autoilijana on korkea, vaaratilanteet talviolosuhteissa tulevat usein täysin yllättäen ja oman sekä muiden turvallisuuden maksimointi kunnollisten talvirenkaiden avulla on ensiarvoisen tärkeää. Talvirenkaita löytyy monissa hintaluokissa. Halvat talvirenkaat eivät välttämättä ole huonot ja viime kädessä renkaiden valinta esimerkiksi kitka- ja nastarenkaan välillä tehdään auto- ja autoilijakohtaisesti.

Renkaat247.fi -tukkuverkkokaupasta löytyy mittava valikoima laadukkaita premium-renkaita sekä luotettavaksi todettuja budjettirenkaita kaikkiin tarpeisiin. Renkaat247.fi tarjoaa rengasmyyjille tutustumisen arvoiset, edulliset tukkuhinnat sekä luotettavan ja nopean toimituksen. Kysy kilpailukykyinen talvirengastarjous jo nyt ja tilaa netistä, sillä koskaan ei ole liian aikaista!      

  

Talvirenkaat